tollare, nova scotia duck tolling retiever, valpar, tollarvalp, valpkull
 
Det var som sagt inte direkt igår jag uppdaterade bloggen senast. Vet inte varför jag är så sablans seg på det hela, ska försöka bättra mig.

Liten uppdatering gällande kull 2 är att förutom att de alla är välmående och har det kanon i sina hem, är att alla blivit friröntgade på armbågar och höfter.  Zigge, Wilma och Mille hade alla A-höfter, Foxi och Gino B-höfter. Så ett STORT grattis till er. Vilda har verkligen gett ifrån sig bra höfledsstatestik..

Appropå valpar, så planerar jag en ny kull till hösten 2012. troligen paras Vilda i början på Juli, så då borde knoddarna födas i september.. ser fram emot dessa nya små underverk. Hanen är bestämd, men hålls hemlig tills dess att allt är helt klappat och klart.

Agilityåret har också kantats av en del träning och tävlig. Hösten har varit lite i det lugnaste laget, men förra våren och sommaren tävlades det en del. Vi är ju som sagt fortfarande nybörjare så inga pinnar har plockats ännu, men hoppas på att denna kommande tävlingssäsong gör ändring på den punkten. Debuten var nu på Gotland. är nöjd med mina små vildingar, det var snarare jag som var helt ringrostig. Vilda överraskade mig på första loppet med att vara super taggad, vilket gjorde att jag helt tappade fokus. Men hon var riktigt kul att tävla med denna gång. de andra loppen gick jätte bra. vi hade fin kontakt och hon var verkligen pigg. de missar som gjordes var helt och hållet bara mitt fel. När det gäller Engla så är mycket faktiskt englas fel ;) Hon är så himla taggad att starterna jämt går åt skogen. Hon tjuvstartar från 0-100 så det finns inte en chans att hinna stoppa henne.  Men nu tog jag tillbaka henne både en och två gånger, körde sedan några hinder som belöning innan snabbaste vägen ut.  Vi kommer nog behöva diska oss på hundra lopp till för att försöka få ordning på tjuvstartandet. Det tråkiga är att det är så himla svårt att träna på detta utanför banan. För då är det sällan något problem. Hon kan ligga still med hinder framför nosen, med leksaker vinandes förbi henne, med en skuttandes och tjoande matte och med andra lösspringande hundar som far förbi. men inne på en tävlingsbana så slinker hon ur mitt grepp som en hal tvål och far iväg som en kanonkula.. Så enda sättet att försöka få bukt på detta är att träna på tävling..  

Nästa tävling är med Vildaste laget, det lag som vilda och Engla tävlar i. Engla har ju egentligen klassats ner till medium, men får tävla SM-säsongen ut i large-laget. Ser fram emot att starta på hemmaklubben Sthlm-avdelningen den 15 April.

vildviljans, vilda, flyingtollers evelina, valpar, tollare, nova scotia duck tolling retriever, valpkull, tollarvalpar