tollare, nova scotia duck tolling retiever, valpar, tollarvalp, valpkull
 
Nu har Vilda piggat på sig pass att hon får följa med på kortare promenader. Även skränig katt hakar på!
 
Picture
Nu har valparna blivit nästan 4 dagar gamla. Vilda mår mycket bättre. Börjar bli sitt vanliga jag. Valparna är oförskämt pigga och krya.Det grymtas, gruffas, puffas och snuttas för fullt i valplådan. Se under album för fler bilder på valparna..

 
Valparna har varit livade och gruffiga idag. De har kört med sin mor som gör allt för dem. Vilda har ju dom sagt varit lite dämpad och trött efter operationen. Hon har tydligt haft ont, men tapper som hon är har hon bitit ihop och varit en god mor.
Men nu fram åt natten, nästan 24h efter kejsarsnittet, så verkar Vildas rätta sida träda fram. Vilda-the-slacker..
Det är skönt att se henne bli sig själv igen. Men valparna mår annars toppen. De knorrar, gnäller och gnyr som de aldrig gjort nåt annat!

4:an

3/21/2013

0 Comments

 
Nu kom sista Bonus-valpen och det var med besked. Även detta var en en kille, en storskallad sådan. Han satt som en smäck i livmodern så det blev till slut ett kejsarsnitt. Men han kvicknade snabbt till och har ett sablans temperament..

3:an

3/21/2013

0 Comments

 
Den 3:e hanen föddes 15.30. En fining med bläs och vita tassar..

2:an

3/21/2013

0 Comments

 
14.30 kom valp nr 2. En fin mörkröd hane med vita tassar.

1:an

3/21/2013

0 Comments

 
Vattnet från första valpen gick strax efter halv ett när vi var ute och rastade. Ca 40 min senare föddes 1:an, en perfekt tecknad hane. Bläs, vita tassar och en vit liten svanstipp. En riktig feisty one som redan börjat väsnas i valplådan..
 
Det går livat till inne i Vildas mage. Man kan med handen känna de små liven leva rövare där inne. Men man kan även med blotta ögat se hur de sparkar och gruffar. Försökte fånga det på film, men det blev inte lika lätt att illustrera det på video. Men om ni kikar mot ljumsken ovanför juvret kan man emellanåt se rörelse.
 
Idag märkte jag på Vilda att hon började bli lite orolig. Vandrade omkring, ville gräva en grop under sängen och lite ängslig. Jag tog hennes temp och den hade nu skjukit till 36,2 grader. Detta innebär att valpningen kommer att sätta igång inom 12-24 h.
Hon har fortsatt vara rastlös under hela kvällen. Vill inte riktigt lägga sig till ro. Vacklar mellan att ligga i valplådan till att gräva under sängen. Hon hjässar intensivt, dricker mer än vanligt och vill ut och rastas hela tiden. Tempen har nu börjat stiga igen. Det är lite jobbigt att se henne må som hon gör innan valpningen sätter igång. Men Vilda är som sagt en rutinerad mor så jag är inte orolig för henne, men önskar ändå jag kunde skynda på förstadiet.
Jag gissar på att jag imorgon kväll rapporterar hur valpningen gått och vad det är för knoddar som gömmer sig där inne..
 
Idag röntgade jag om Vilda för att verkligen säkerhetsställa antalet knoddar. Detta visade sig bli en glad överraskning. Jag har hela tiden sen första röntgen haft tre stycken valpar i sikte. Men idag visade det sig att en liten bonusvalp är på G! Detta var ett mycket glädjande besked. Jag har på bilden nedan märkt upp valparna.

vildviljans, vilda, flyingtollers evelina, valpar, tollare, nova scotia duck tolling retriever, valpkull, tollarvalpar