tollare, nova scotia duck tolling retiever, valpar, tollarvalp, valpkull
 
Nu har Vilda börjat löpa, så om ca 2 v kommer hon paras med fina LPI LPELIT SE LCH VILDANDENS KNALLPULVER AF AXQUIZ "Silaz". Valpar väntas landa i början av september. Läs mer om Silaz på vildandens hemsida. Om du är intresserad av en valp efter dessa två, mejla till mig på [email protected] och berätta om er själva.

 
Idag firar finaste kull 1 hela 3 år. Grattis Nelson, Trulls, Lotus, Maja, Milda och Engla..
 
I söndags träffade jag Millie på Nacka Brukshundsklubb. Vi tog en gemensam promenad och svängde förbi klipporna för att låta hundarna få ett dopp.. 3 tollare och vatten blev just en liten galen tollarflock. Bara just sådär lagom tossiga som bara tollare lyckad vara ;)
Sen satt vi mest och pratade. Avslutade dock med en halvdan platsliggning. Dvs Millie skötte sig perfekt mesans mina två reste sig ;)
Millie debuterade nyligen i lydnadsklass 1. Fick 154p och ett 2:a pris.. Stort grattis till duktiga er!!
 
Har ju varit på lite tävlingar i helgen. Gått med blandat resultat. Vilda gick över all förväntan i Märsta. Tog både en hopp och en agility pinne. Engla hade mest solsting. På Sthlm södra däremot var Engla på hugget. Inga nollor, men sjukt nöjd ändå, då hon faktiskt var allert och lyssnad
 
Tyvärr så måste snart 3-år gamla Trulls omplaceras. Han omplaceras pga svår sjukdom i familjen och då tiden inte riktigt räcker till för honom.

Trulls är en glad, energiknippe till tollare som vill komma till ett hem som är insatta i raden och kan ge honom den stimuli han behöver. Han är otroligt människor- och barnkär. Han är mycket hanterbar, lättlärd och lyhörd. Han är som tollaren brukar vara, påknapp på ute och avknapp på inomhus.

Jag tror att Trulls kan bli bra på det mesta om han bara får försöka.

Däremot har Trulls en del problem med att socialicera sig på rätt sätt med andra hundar. Han är dålig vid hundmöten och visar osäkerhet. Detta tror jag absolut kan tränas bort av en kunnig och ambitiös förare.

Han är fritötgad på höfter och armbågar och är för övrigt en frisk och ståtlig okastrerad hane.

Är du nyfiken på Trulls. Mejla [email protected] eller ring 0707566307.

vildviljans, vilda, flyingtollers evelina, valpar, tollare, nova scotia duck tolling retriever, valpkull, tollarvalpar