tollare, nova scotia duck tolling retiever, valpar, tollarvalp, valpkull
 
Inatt är sista natten med alla fem. Imorgon flyttar tre ut. Foxi, Zigge och Messi. Och på söndag är det Millies och Wilmas tur. Det kommer att bli tomt. Usch, känns lite vemodigt, men sånt är livet. Det får räcka med två fullvuxna hundar, har alldeles tillräckligt att göra med de två.

Nu har de första bilderna av Eivor Rasehorn kommit, även lite gamla bilder från förra året fick hänga på. Vi var även och fotade lite idag, så de får jag lägga upp senare..
 
Nu har valparna hunnit bli sju veckor. De är dubbelt så stora, dubbelt så modiga, dubbelt så krävande och dubbelt så pipiga... Även fast det kommer att vara en stor sorg att lämna ifrån sig dem i helgen så är det även med lättnad de får flytta ut. Det är mycket jobb nu, oftas roligt men ibland jobbigt också.

De har nu under sina sju veckor i livet varit med mycket. Det har åkts bil, setts hundar, barn, vuxna, bilar, cyklar, gräsklippare osv. Listan kan göras oändlig. Framförallt så har de blivit ordentligt hanterade av barn. Då varenda unge i Skarpäng varit och hälsat på.  Valparna kommer att lämna sitt barndomshem med en stor liverfarenhet trots sin ringa ålder.

Igår så veterinärbesikatades, chippades och vaccinerades de små. Allt gick galant. De minsta sa minst och de största skrek mest vid chipmärkningen.

En del nya bilder har tagits och även gamla bilder som jag nu fått läggs upp idag.

Här nedan följer lite gamla bilder, då valparna var 1 vecka gamla.
 
För snart en vecka sen tog jag med mig Vilda & Co och flyttade ut till Täby. Min mamma och hennes sambo är nämligen bortresta så då kan vi vara i huset. Det är jätte skönt för alla inblandade. Valparna får vara ute och rulta i gräset flera timmar per dag. Vilda och Engla njuter av att bara ligga under buskarna och hålla koll på de små. Fast ibland så ska det busas ordtenligt mellan mor och dotter och då är det bäst för de små att hålla sig undan. Men alla trivs bra med att vara ute. Man kan lugnt säga att de socialiseras. Grannar vill in och hälsa, en och annan bil kör förbi, hundar skäller, barn skriker och inte minst gräsklipparen som varit i farten. Fast de är helt obrydda allihopa, är inte rädda för nåt. Förutom mamma förstås, för henne vill de inte göra arg för då tuktar hon dem ordentligt.Valparna sover numer hela kvällarna och nätterna igenom då det tagit slut på sig själva när de upptäcker världen.
Här är lilla Zigge. Han ska flytta till familjen Camp-Eriksson i Vällingby i Stockholm.
Här är lilla Gino Jr eller Messie som han kommer att kallas. Han ska flytta till familjen Kylberg i Färentuna i Stockholm.
Söta Millie som flyttar till Lina Aronsson i Johanneshov i Stockholm.
Mys tjejen Wilma som ska flytta till familjen Nyberg i Nyhammar, Dalarna.
Sist gulliga Foxi som ska ända till Norge till familjen Løset som bor iv Sandnessjøen.
 
I helgen bar det av till Eivor Rasehorn för lite fotografering av de små. Tyvärr har jag inte dom bilderna ännu, så ni får vänta nån vecka innan de uppdateras här. Men många bilder blev det. De  fick även testa på att känna på gräs för första gången vilket uppsakttades stort.
Jag försökte själv ta lite bilder. men det är svårt när de vill vara allt annat än stilla.
Söta Foxi, dvs 2:an.
Gulliga Mille, även kallad 5:an
Lilla tuffa Wilma, 3:an
1:an Zigge
Gino Jr, 4:an

vildviljans, vilda, flyingtollers evelina, valpar, tollare, nova scotia duck tolling retriever, valpkull, tollarvalpar