tollare, nova scotia duck tolling retiever, valpar, tollarvalp, valpkull
 
8 veckor har gått så fort. Valparna är redan redo att lämna boet. Först på tur var vackra Bilbo. Han ska flytta till Uppsala där han ska bo ihop med Johanna och Patrick.
Näst på tur var söta Gimli. Han ska bo i Brottby hos familjen Albinsson.
På lördag var det busen Vilgots tur att flytta. Han ska bo hos familjen Rensfelt i Hässleholm.
Sist på tur var stilige Algot. Hans nya familj Tilda och Magnus hämtade hem Algot på söndagen. Han ska bli en riktig lanthund i Linköpingstrakten.
För fler bilder på kull 3, klicka här!
 
Veckan har varit innehållsrik för alla de små. Förutom grönbete och bilåkning så har vi haft både hund och barnbesök. Saras tollare Indra är redan frekvent besökare, likaså Saras dotter Melissa. Stora snälla Beyla och hennes matte Mikaela har också varit på valpmys.
 
Det är nästan lika roande att se på valpar när det släpps ut på en gräsplätt för andra gången i sina liv som att beskåda kossornas mjölksläpp.
 
När man är ny i världen så är nyfikenheten stor. Då nöjer man sig inte med att beskåda världen från en fjuttig valplåda. Utan man skriker gärna högt och länge om att man vill gå ut på upptäcksfärd. Men som den sucker jag är så kan jag inte motstå dessa små nallebjörnsansikten, så jag släpper ut dem vind för våg i lägenheten så att de får springa av sig lite energi. Men när John Blund gör sig tillkänna så vill de små knytena gärna somna nära sin nuvarande matte. De lägger sig i sin mors biabädd som står nedanför min säng. Allra bäst är det såklart de gånger som även mamma vill skeda.
 
Igår den 29/4 fyllde stålmorsan 8 år eller 63 hundår. Detta firades såklart med tårta.
 
Vilda tar en pause från bebisarna och håller koll på ett säkert avstånd.
 
Nu har jag lagt till lite nya foton på kull 3, gå in och kika..
 
Nu har Vilda piggat på sig pass att hon får följa med på kortare promenader. Även skränig katt hakar på!
 
Picture
Nu har valparna blivit nästan 4 dagar gamla. Vilda mår mycket bättre. Börjar bli sitt vanliga jag. Valparna är oförskämt pigga och krya.Det grymtas, gruffas, puffas och snuttas för fullt i valplådan. Se under album för fler bilder på valparna..

 
Valparna har varit livade och gruffiga idag. De har kört med sin mor som gör allt för dem. Vilda har ju dom sagt varit lite dämpad och trött efter operationen. Hon har tydligt haft ont, men tapper som hon är har hon bitit ihop och varit en god mor.
Men nu fram åt natten, nästan 24h efter kejsarsnittet, så verkar Vildas rätta sida träda fram. Vilda-the-slacker..
Det är skönt att se henne bli sig själv igen. Men valparna mår annars toppen. De knorrar, gnäller och gnyr som de aldrig gjort nåt annat!

vildviljans, vilda, flyingtollers evelina, valpar, tollare, nova scotia duck tolling retriever, valpkull, tollarvalpar