tollare, nova scotia duck tolling retiever, valpar, tollarvalp, valpkull
 
Nu under vinterhalvåret så har jag tillsammans med mina lagmedlemmar hyrt inomhushallen i Upplands-Väsby. Gårdagens träning bjöd på slalom och tajta svängar. Vi körde två varianter på slalom, en med att jag ska springa förbi och en där jag kör inkallning i slalom. Engla var mycket duktig. Men hon har de sista månaderna börjat med att skrika genom hela loppet. Det är nästan som om hon blir arg att det inte kan gå ännu fortare. Hon har i alla fall lätt tagit över tronen från sin far som den skrikande hunden.

Andra kombinationen var kontaktfält. Även detta gick mycket bra. Vi behöver träna mer på tydlighet med 2 av och 2 på, men jag är nöjd ändå.

Se på loppen nedan.

Vilda fick stanna hemma eftersom hon parades i förra veckan. Denna gång kommer vi ta det super lugnt, ingen agility. Troligen hade den förra misslyckade dräktigheten inget med agilityn att göra, men varför chansa? Så denna gång tar vi det lungt så får vi hoppas på att det växer små knoddar i magen på henne.
 
Den 3:e januari debuterade vårt mediumlag "Räven gör en pudel" på husdjursmässan i Kista. Debuten blev en skräll! 1:a loppet i hopp tog vi totalt en 3:e placering och också en SM-pinne. Vi fick genast få guldfeber och började drömma om SM 2013.. Drömmarna kraschades dock snart efter att resterande 3 lopp blev total disk.

Men här är mitt och Englas lopp! Underlaget är väldigt halt så Engla kan inte ta i ordentligt. Syns ffa i slalomet.

vildviljans, vilda, flyingtollers evelina, valpar, tollare, nova scotia duck tolling retriever, valpkull, tollarvalpar