tollare, nova scotia duck tolling retiever, valpar, tollarvalp, valpkull
 

Nu börjar det närma sig. Vilda har nu gått upp hela 5 kg och numera en äkta tjock-smock. Fast enligt alla andra så ser hon tydligen inte så farligt fet ut, men jag tycker hon är enorm. Jag har försökt att fånga det på bild, men av någon anledning så är Vilda en på miljonen där inte kameran  lyckas lägga på några extra kilon, snarare tvärtom :) 

Men så till den allra bästa nyheten.... Jag röntgade henne idag, igen!! Nu har vi räknat det till 6 st gullpluttar. En perfekt skara. Nu fastnar de inte bara på bild, utan vill även göra sig sedda genom vildas buk. Det sparkas till höger och vänster, ser ut som i en alien-film. Tycker nästan lite synd om henne, då hon måste undra vad det är som händer. Fast hundar är ju så kloka så allt går väl på ren instinkt. Men trots att hon nu är i sista veckan så är hon oförskämt pigg, sådär pigg som bara en tollare kan vara. Men mest tid ägnar hon åt att vara mat-dektetiv, inte en smula går henne förbi. Så vägen hemifrån mig till jobbet är ovanligt ren från matrester, eller rättare sagt allt som i hennes värld är ätbart :)

Så nu är det bara att hålla tummarna att allt går som det ska och att det är friska rackare som tittar fram. Bäst skulle det tydligen passa Sara om de kom på lördagen, så jag har försökt att beställa det...

Picture
 

Ja det finns ganska starka mistankar om att Vilda är dräktig, eller så kanske hon bara gått upp 4 kg och blivit en tjockis..

Picture
 

Här är första röntgenbilden på Vildas mage. Det var lite tidigt för att se hur många men man kunde ana fem stycken. Kontrasten på bilden är väldigt dålig, det var näst intill omöjligt att se valparna på orginalbilden så det blir ju knappast bättre kvalite när jag lägger ut den här. Men tänkte det kunde vara kul ändå att se... Jag tar en ny bild igen mot slutet av dräktigheten. 

Picture
 

Nu har jag även lagt ut Vildas mentalbeskrivning under rubriken foto & film. Hoppas snart kunna lägga ut ett klipp där vi kan briljera med alla fina cirkus-konster:)

Picture
 

Kolla in under rubriken foto & film där det nu finns filmsnuttar på Vilda som valp. Jag har även lagt ut en video på Sara och Milton när de kör en freestyleuppvisning. De är så duktiga. Klicka på filmer så länkas du automatiskt vidare till en ny sida.

Picture
 

Vildas mage växer så det knakar. Vägde henne idag, och då har hon gått upp sammanlagt 2 kg. Så nu är hon en riktig tjockis...

 

Den 23 april såg vi valparna i Vildas mage. En ordentlig kull väntas! Hon är nu i vecka 5, så det är alltså 4 veckor kvar tills valparna kommer.


vildviljans, vilda, flyingtollers evelina, valpar, tollare, nova scotia duck tolling retriever, valpkull, tollarvalpar